A-kassen kom til undsætning

Min bror har lige mistet sit job, som han har haft igennem de sidste 15 år. Det er han super ked af, og det forstår man godt, han var jo glad for arbejdet, og har været der i så lang tid. Min brors bekymringer var derfor mange, men det var især det økonomiske aspekt han var nervøs over.

Hvad skulle han stille op, med hus og bil, nu hvor han ingen indkomst havde? Heldigvis meldte han sig for lidt over et år siden, ind i en a-kasse. Han ringede derfor til sin a-kasse og hørte om de forskellige vilkår for dagpenge, og det fandt han så ud af ikke var noget problem. Kvinden inde fra a-kasse hovedkontoret var hjælpsom, og gav ham alle de informationer han skulle bruge, hun bad ham også om at ringe til sin fagforening, og høre om hans fyringsgrundlag nu rent faktisk var berettiget.

Damen fra fagforeningen spurgte hvad receptionisten i hans a-kasse havde fortalt, og det måtte han så forklare en ekstra gang. De fleste har a-kasse samme sted som de har fagforening, men min bror havde valgt en uafhængig fagforening, da han ikke mente at man skulle have fagforening samme sted som man havde a-kasse. Sådan havde han det også med banker og andre instanser, det skulle altid opdeles så vidt muligt.

Heldigvis var det ikke noget problem at blive sat som ledig for ham, og han fik da også sin første check fra sin a-kasse allerede i slutningen af måneden, så var der styr på økonomien igen. Det er klart han helst ville arbejde, så det var da også heldigt at hans tidligere chef ringede måneden efter. Han havde åbenbart snakket med min brors fagforening, og de mente ikke at han kunne fyres på det grundlag de havde bragt for dagen. Han var derfor nødt til at hasteanesætte ham igen, med løn for den måned han ikke kunne komme på arbejde.

Det gjorde min bror glad igen, og han er den dag i dag super taknemlig for hjælpen han fik både af sin a-kasse og fagforening, uden dem havde han stået uden job den dag i dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website