Et HDMI kabel gør virkelig en forskel!

kablerHDMII forbindelse med at jeg i sidste uge købte et helt nyt fladskærms TV, var tiden kommet til at købe nogle ”bedre” kabler til TV’et. Ja du kan kalde mig gammeldags/oldschool – men jeg har altså indtil nu, stadig kun brugt de gamle scart kabler, som jo egentligt har virket fint nok!

Det nye TV kan ikke bruge de gamle AV-kabler, og derfor måtte jeg investere i et nyt og forbedret – og hold da op en forbedring! Der er godt nok en stor forskel på AV og HDMI – og jeg fortryder lidt at jeg ikke havde fået taget mig sammen til at udskifte kablerne noget før.

En anden ting jeg blev overrasket over var prisen. Jeg havde en forventning om at et HDMI kabel kostede flere hundrede kroner, mindst – men jeg fandt et billigt til kun omkring 40-50kr – og jeg må antage at HDMI kabler bare ikke koster hvad de har gjort, ellers er det bare billigere at handle online. Kvaliteten synes at være fin, så jeg tror ikke det har det store at sige, om jeg havde købet et dyrere et – men hvad ved jeg om det 🙂

Til de interesserede kan jeg oplyse at jeg handlede online hos avXperten.dk – og de havde rigtig mange fine produkter at vælge imellem, rent faktisk mere end 4.500 ifølge deres side. Jeg endte da også med et handle lidt impulsivt, og købte fx. denne iPad bilholder – som jeg har stået og manglet i mange situationer, samt en bærbar oplader til min efterhånden gamle computer. 

Hvad er et HDMI kabel?

Der er måske nogle af mine følgere (især kvinder) som måske ligesom mig, ikke ved helt hvad et HDMI kabel er, og hvad det bruges til – og derfor kommer der lige en lille forklaring med.

Forkortelsen HDMI står for ” High-Definition Multimedia Interface” og er efterhånden blevet standard til lyd og billede signaler rundt om i verden, og fordelen ved denne standard, er at signalet sendes i HD og lyd og billede går via samme kabel, hvilket jo er ret smart!

HDMI blev designet og kom første gang på markedet i 2002 (ifølge Wiki) og er siden hen gået hen og blevet den foretrukne standard til TV’er og andre enheder som kan forbindelse til TV og computer. Hvis du fx. køber et fjernsyn nede i det lokale indkøbscenter, har du formentlig set reklameskiltet ”HD ready”, eller oversat til dansk – TV’et kan forbindes med HDMI kabler.

For at HDMI signalet står klart og skarpt, og at du ikke risikere at miste signalet helt, er det vigtigt at du har et godt antennesignal til dit fjernsyn. Derfor sørg for at du har et antennekabel med f stik – af den rette kvalitet, så du ikke mister billede kvalitet.

Vil du gerne vide mere detaljeret om HDMI kabler, og denne teknologi – , så kan du læse mere i dette indlæg. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website