Flotte tænder

Du kigger formegentlig dig selv i spejlet hver mrgen. Og hver morgen børster du nok dine tænder. Når du har gjort det, tjekker du så ikke også lige, hvor hvide dine tænder nu er… Det gør jeg, hver dag.

Ofte er det ret svært selv at vurderer, men et lille start-tip til dette indlæg er, at du kan få andre til at vurderer det. Det er som med slankekur: du kan ikke selv se, hvor meget du egentlig har tabt dig, men andre kan se det meget markant. Faktisk er det sådan, at jo længere tid siden, det er, at men har set en person, desto mere markant kan man se forandringer, herunder vægttab og eks vis hvide eller mindre hvide tænder.

Hvordan får du så dit hvide Colgate-smil…

Jo altså, der er selvfølgelig alle de basale ting, som man SKAL overholde, ellers vil intet andet virke. Disse basale ting kan eks vis være:

  • Børst dine tænder grundigt, efter tandlægens anbefalinger, Hver morgen og hver aften.
  • Brug den tandpasta der passer til dig. Spørg eventuelt din tandlæge til råds.
  • Sørg for at overhold dine tandeftersyn, hver eneste gang. Du bør besøge din tandplejer hver 6. mnd, og få renset- og tjekket  dine tænder igennem.
  • Hold dig fra usunde mad- og drikkevarer: Cola, slik saftevand mm.
  • Generelt bør du holde dig fra sukkerholdige varer, da sukker er det absolut værste for tænderne.
  • Et lille tip er, at du ikke udsætter dine tænder for megen syre. Igen er det sodavand, men faktisk også madvarer som rå spinat og rå rabarber, disse madvarer indeholder meget oxalsyre, som er yderst skadeligt for dine tænder.

Dette var de helt basale råd til dig, der gerne vil danne et godt, sundt og solidt udgangspunkt for dine tænder. Mener du så, at du stadig ikke har opnået det perfekte resultat for dine tænder, så kan du nu søge alternative metoder, som tandblegning eller lign. Du skal dog være opmærksom på, at det for det første er dyrt, men også, at en evt tandblegning kun holder ved, hvis du fortsætter med, at overholde de ovenfor opstillede basale råd.

Husk, at dine tænder skal holde hele livet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website