Gummistøvler fra Vagabond

Skomærket Vagabond har eksisteret siden 1960’erne, men er først begyndt at satse på moderigtige gummistøvler for under ti år siden. Det var før den nuværende bølge med mode-gummistøvler ramte landet, men nøjagtigt tidligt nok til at mange kvinder lærte brandet at kende og forbandt det med netop gummistøvler. I denne artikel får du min uforbeholdne mening om gummistøvler fra Vagabond, og jeg kan lige så godt sige det som det er på forhånd – Jeg har et par selv. Der er på ingen måde tale om noget ’kærlighedsforhold’ som jeg føler at mange har til deres sko, men bare en daglig glæde over at have fundet et par rigtig gode støvler til en meget rimelig pris.

 

2 millioner par sko om året

Vagabond flyttede til Sverige i 1994, og har siden opnået en produktion på over to millioner par sko om året. Hvorvidt gummistøvlerne har bidraget meget til dette enorme tal er svært at sige, men sikkert og vist er det at gummistøvlerne fra Vagabond bliver nemmere og nemmere at spotte i gadebilledet.  Så vidt jeg ved er der ikke tale om en egentlig trend som vi kender det fra de klassiske Hunter-gummistøvler, men nok egentlig et udtryk for at mange efterspørger et sådant produkt, men simpelthen ikke vil betale næsten 1000 kroner for et par gummistøvler – Uanset kvalitet og historie. Til det segment – som jeg gerne melder mig under fanerne hos – er gummistøvlerne fra Vagabond geniale, da de sjældent koster mere end 500 kroner i gængse skobutikker.

 

Moderigtige gummistøvler

Selvom Vagabond egentlig kun har to forskellige slags gummistøvler i sortimentet, må man sige at de har taget Danmark og Norden med storm i løbet af den seneste tid. Produkter i ”value for money”-prisklassen nævnes sjældent i medierne, men faktisk har jeg spottet Vagabond-gummistøvler her og der for nylig. De moderigtige gummistøvler er gjort i klassisk (ofte gråt) gummi, og bryder mønsteret en smule ved at have snørebånd øverst på bagsiden. Om det rent praktisk er smart at kunne snøre sine gummistøvler skal jeg ikke kunne sige, men det ser godt ud og er med til at adskille mode-gummistøvlerne lidt fra den almindelige slags.

Hvad kan de?

Gummistøvler fra Vagabond er hverken særligt terrængående eller varme, men til gengæld er de fuldstændig vandtætte og overraskende lette at have på. Derudover vandt de for nylig en uafhængig test af gummistøvler på DR1’s program Rabatten, og det må da siges at være en positiv ting for sådan et par mode-røjsere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website