Hunter gummistøvler

I 1856 plantede en amerikansk iværksætter og støvlemager sine fødder i den skotske muld. De blev ganske givet ret mudrede, men det var nu ikke det, der fik ham til at starte produktionen af Wellington-gummistøvler under brandnavnet Hunter samme år. Han havde allerede fået ideen til de smarte gummistøvler hjemme i USA, men besluttede sig for at prøve ideen under lidt mere gummistøvle-venlige himmelstrøg. I den sammenhæng kunne han næppe have valgt bedre end han gjorde – blandt adlen og de velhavende jægere blev Hunter gummistøvlerne med ét et hit i Skotland og resten af Storbritannien. Det var den historiske introduktion til Hunter gummistøvler – lad os nu se lidt nærmere på, hvor man får dem billigst og hvilke man skal vælge.

Anbefalet af det engelske Kongehus

Siden 1856 er meget sket. Fra at komme på arbejde på hesteryg kører man nu i bil, og en kraftigt udbygget infrastruktur har langsomt men støt mindsket behovet for gummistøvler. Det engelske Kongehus har imidlertid valgt at holde fast i traditionen med de nu ærkeengelske Hunter gummistøvler, som i de seneste år har fået en sand renæssance overalt i verden. Det startede tilbage i midten af nullerne, hvor de første amerikanske skuespillerinder og modeller blev set i de særprægede blanke og sorte gummistøvler, og siden har først bloggerne og siden helt almindelige modeinteresserede kvinder over hele Europa taget støvlerne til sig. I takt med at salget er steget eksplosivt er det gået samme vej med prisen – Et par klassiske Hunter Original gummistøvler koster i dag omkring 1000 kroner.

Så mange muligheder – Hvad skal man vælge?

Da gummistøvlerne fra Hunter blev populære for et par år siden, var der ‘heldigvis’ kun én model tilgængelig på det danske marked. Faktisk producerer Hunter også masser af meget anderledes støvler i andre materialer, men herhjemme har man af en eller anden grund valgt at fokusere totalt på de blanke gummistøvler. I dag er situationen imidlertid en ganske anden. Man kan få Hunter gummistøvler i alle regnbuens farver, og desuden peppe dem op med forskellige specielle ‘sokker’, som giver støvlerne en kant af uld, skind eller pels. Det kan godt være lidt svært at vælge, men fakta er at langt de fleste piger stadig foretrækker de gammeldags blanksorte Hunter Original. Når du har truffet valget af type og farve, skal du beslutte om du vil være typen der gør alt hvad du kan for at holde støvlerne rene, eller om du vil ride med på outdoor-bølgen og gøre dem beskidte for enhver pris. Spørger man damebladene er der ingen mellemvej – Make your choice

Hunter Original

Den klart mest kendte model fra Hunter er den meget skrabede og simple Hunter Original. Den kommer som udgangspunkt i sort og med det karakteristiske hvid/røde logo øverst på skæftet, og er gjort fuldstændig i stødabsorberende gummi. Støvlerne er faktisk meget bedre at gå i end man umiddelbart skulle tro, og mange kan slet ikke vente med at få købt  et par, når de har prøvet dem i butikken eller hos en veninde. Den eneste pynte-effekt på Hunter Original er spændet øverst og yderst på skæftet, som ikke har nogen egentlig praktisk funktion, men giver støvlerne et lidt mere edgy og smart udseende. Original-modellen kommer i klassisk blank pianosort, forskellige matte farver nuancer og i diverse pangfarver. Denne model ligger i prislejet ca. 700-1000 kroner, afhængig af hvor du shopper.

Billige Hunter gummistøvler – Sådan sparer du penge på gummistøvlerne

Hvis du ikke har lyst til at betale fuld pris for dine Hunter støvler, er der heldigvis mange muligheder for at skære nogle procenter af prisen. Det mest oplagte råd er normalt at købe støvlerne uden for sæson, men da gummistøvlerne fra Hunter efterhånden bruges hele året rundt, er dette nok kun en smule aktuelt på virkelig varme solskinsdage midt i august. Hvis du ikke har tålmodighed til at vente helt så længe, er her et par gode og hurtige råd til at købe billige Hunter gummistøvler:

  1. Shop online! På webshops kan du snildt spare 20-30%, da salget er større og der ikke er omkostninger til lokale, ekspedienter og så videre. Udnyt EU-samarbejdet og køb støvlerne fra en engelsk webshop – her er priserne lavest.
  2. Hvis du alligevel beslutter dig for at handle fysisk herhjemme, bør du være opmærksom på at mange skoforretninger er med i rabatordninger fra Forbrugsforeningen, FDB og lignende. Find dine kort frem og spørg ad – her kan du være heldig at spare op til 12-14%.
  3. Hvis du kan leve med at dine gummistøvler ikke skinner i den ikoniske skinnende sorte farve, er modellerne i sære pangfarver meget oftere på tilbud. Hvis du er heldig kan dette godt skære 50% af prisen.

Jeg ønsker dig rigtig god jagt! Jeg er i hvert fald super glad for mine egne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website