Husk det, når du sælger hus..

Det er ikke alle der rent faktisk er klar over, hvad man skal være opmærksom på, eller nærmere, have klar, når man vælger at sætte sit hus til salg. Ud over, at man skal finde den rigtige ejendomsmægler, have fastsat den rigtige pris og selv skal til at på udkig efter nyt, ja så er der faktisk lige 3 ting mere, som du gør klogt i, at have gennemført, inden en ptentiel køber kigger forbi.

Det første er, at man skal have udarbejdet en tilstandsrapport. Det er vigtigt fordi, at husets tilstand ofte er afgørende for, om prisen er rigtig, samt vigtig for evt købere. Du tænker måske, hvordan laver jeg sådan en. Svaret er, at det gør du ikke, det får du professionelle til. Det kunne eks vis være OBH gruppen, som tilbyder at udarbejde en professionel tilstandsrapport for dig – en tilstandsrapport i høj kvalitet.

Det næste er energimærkning. En sådan rapport er også meget vigtig, og hvis vi tager udgangspunk i samme “leverandør” som før, kan det siges, at de udfærdiger energimærkning i hele landet med lokale OBH bygningssagkyndige, som er certificerede og godkendt til at lave tilstandsrapporter. Det er altså det samme der gør sig gældende her: Du skal have professionelle til at lave en energimærknings rapport.

Sidst men ikke mindst skal der laves et eleftersyn af din bolig, inden du sælger den. Dette eftersyn laves ikke kun for købers skyld. Det er nemlig sådan, at et eleftersyn giver sælger ekstra tryghed, fordi man kan fraskrive sig ansvaret for uafdækkede fejl og ulovlige el-installationer, som fremover vil være dækket af en ejerskifteforsikring. Læs også her.

Det kan være en rigtig god idé, at få lavet fliser og andre små ting ordenligt inden man flytter. Det er nemlig en af de første ting, som dine eventuelle købere vil lægge mærke til. Læs guiden til hvordan du ligger dine fliser selv her.

Det var lige 4 hurtige ting, som du bør tænke over, inden du sætter din bolig til salg 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website