Vi vil have god dansk voice-over i hverdagens programmer!

I husker måske dengang i var små og sad og så Disney Channel fra morgen til aften i weekenderne, med sodavand, slik og hvad der ellers skulle til at hygge på en normal dansk regnvejrsdag. Til trods for at de næste generationer bliver udstyret med iPads, iPhones, trampoliner og flere tons legetøj fra de er spæd, så falder en enkelt eller to TV-dage med Disney Channel aldrig ud af karakter.

Så sent som i sidste uge, sad jeg med min nevø, og morede mig foran TV’et af netop samme kvalitets tegneserier, som man var vidne til når man selv var lille. Dog var der lige en ting som slog mig, og som lidt påvirkede den oplevelse man førhen har haft ved Disney Channels programmer. Problemet kan relateres til underholdningsbranchens berømte ord “Voice Over”, da stemmerne i største delen af programmerne overhovedet ikke var i proportion med mundbevægelserne. Problemet skyldes formentlig, at programmerne er blevet filmet på baggrund af det engelsk internationale sprog med engelsktalende skuespillere for at ramme en så bred målgruppe med mindst arbejde og omkostninger som muligt.

Dette må man sige være en lav kvalitets voice-over, og jeg har siden interessen for egen spiludvikling og diverse undervisningstimer hos Unity, da også været fast besluttet på, at jeg aldrig nogen sinde skulle anvende en så lav kvalitets Voice-over som Disney Channel repræsenterer i blandt andet Danmark – her vil jeg naturligvis ved dansk spil anvende en udbyder af dansk voice-over og speak.

Jeg kan sagtens animere, men det er ikke ligefrem fordi, at min egen stemme egner sig som speak til en stor mandlig kriger, som agere hovedrollen i mit spil, så derfor har jeg i de seneste par uger måtte søge efter en kompetent samarbejdspartner, der er åben for at hjælpe mig med mit forholdsvis lille projekt (Der nok skal blive stort en dag). Her faldt jeg over Voice Resort, som til trods for mit mindre budget, har imponeret mig med deres professionel tilgang som sparring- og samarbejdspartner i forhold til dansk voice-over og speak muligheder.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website