Lån uden sikkerhed

Har du brug for at foretage et lån, men har du ikke lyst til at stille dit hus, bil eller båd som sikkerhed? Hvis det er tilfældet med dig, så er der mange tilbud på markedet, som tilbyder såkaldte lån uden sikkerhed. Fordelen ved disse lån er, at du ikke risikerer, at banken, kreditforeningen eller pengeinstituttet tager dit hus eller bil, hvis du ikke kan tilbagebetale dit lån. Omvendt så er ulempen ved låneordninger uden sikkerhed typisk høje renter og mange gebyrer, som fører til høje årlige omkostninger i procent. Lån uden sikkerhed – kort fortalt

Låneordninger uden sikkerhed adskiller sig fra traditionelle lån ved, at långiver ikke kræver nogen sikkerhed. Sikkerhed er her typisk ting såsom dit hus, bil, båd, campingvogn, hvidevarer, elektronisk udstyr og andre dyre genstande. Ulempen ved lån uden sikkerhed er imidlertid samtidig, at fordi der ikke er nogen sikkerhed, så vil pengeinstituttet også kræve en langt højere rente end ved normale lån.

Et relevant spørgsmål for dig er her, om du kan optage nye lån, selvom du allerede har gæld og er registreret i det offentlige debitor-register, som går under navnet RKI. Det simple svar er her, at det afhænger af det enkelte pengeinstitut eller kreditforening: Hos nogle kan du låne, selvom du er RKI-registreret, og hos andre kan du ikke.

Ligeledes skal du hos alle pengeinstitutter være over en vis alder for at låne penge. Hos Sparxpres skal du være fyldt 18, mens at du hos GE Money Bank, Ekspres Bank og Ikano Bank skal være mindst 25 år, før du kan optage lån.

Hvor kan jeg finde tilbud på lån uden sikkerhed?

Markedet indenfor låneordninger uden sikkerhed er både stort og bredt. Samtidig så er der også en meget stor fluktuation mellem de forskellige pengeinstitutters priser, hvorfor du gør klogt i at undersøge markedet omhyggeligt, før du underskriver lånekontrakten. Ønsker du et godt overblik over de forskellige kreditforeningers priser, så kan det være en god ide at logge ind på hjemmesiderne for Jyske Bank, Nordea og Danske Bank eller på websiden mybanker.dk.

Nogle af de største og mest populære steder at arrangere låneordninger uden sikkerhed er blandt andet hos L’easy, D:E:R, Ekspres Bank, GE Money Bank, Folkia, Pengeautomaten.dk samt Ikano Bank. Hvor meget du kan låne afhænger her af det enkelte pengeinstitut. Hos L’easy og D:E:R kan du kun låne op til 15.000 kroner uden sikkerhed, mens at du hos GE Money Bank kan låne 200.000 og hos Pengeautomaten.dk helt op til 250.000 kroner.

Samtidig opererer de forskellige firmaer også alle med forskellige løbetider på dit lån. For eksempel har L’easy løbetider på mellem 24 og 60 måneder, mens at pengautomaten.dk har løbetid fra 12 og helt op til 144 måneder. Hvad du dog skal fokusere din opmærksomhed på er især de årlige omkostninger i procent (ÅOP). Her er GE Money Bank et af de bedste pengeinstitutter med 22 procent i ÅOP, hvilket er markant lavere end de 28 procent i ÅOP tilbudt via L’easy og D:E:R.

Vælg dine lån med omhu

Skal du have foretaget et lån, men er utryg ved at stille campingvognen, B&O-fjernsynet eller den nye bil som sikkerhed? I så fald, så kan du sandsynligvis drage nytte af låneordninger uden sikkerhed. Dog skal du her være opmærksom på, at de årlige omkostninger i procent for disse lån er betragteligt højere end traditionelle lån foretaget i banken. Imidlertid, hvis du har brug for penge nu og her og ikke ønsker at øge risikoen ved at stille noget som sikkerhed, så er lån uden sikkerhed noget, som du med fordel kan investere i

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website