Økologisk børnetøj bør være noget vi bekymrer os om i Danmark

I Danmark kan alle kalde deres tøj økologisk – i princippet. Eller i virkeligheden kan ingen. Der findes ingen offentlige standarder på hvornår noget tøj er økologisk. Derfor; hvis du vil være sikker på at finde økologisk børnetøj, så er det vigtigt at se dig for, når du shopper.

På fabrikkerne bruger man som oftest kemikalier til enten farvning af tøjet eller til at holde de materialer de er lavet af ved lige. For eksempel fylder man pesticider i bomuld, for at holde smådyr væk.

Når børnetøj – og andet tøj – er økologisk, vil det sige at det er blevet fremstillet med hensyn til miljøet. Og desuden er produceret af materialer, der er opdyrket uden anvendelse af kemikalier eller opdyrkning med kunstgødning.

Det første du kan begynde at vende dig til er, at kigge efter mærket GOTS. GOTS står for Global Organic Textile Standard, og er det tætteste vi kommer i Danmark på tøj, der er i nærheden af globale standarder for hvornår tøj er økologisk.

Tøjet skal bearbejdes miljørigtigt på fabrikken og desuden fremstilles af økologiske råvarer før det kan blive GOTS-mærket.

Det er både dine børn det går ud over, når du ikke køber økologisk børnetøj, fordi de bliver udsat for kemikalier direkte fra deres påklædning. Men det er også det miljø, som dine børn skal vokse op i, og lære at passe på, som vi smadrer ved at støtte industrier, der ikke producerer deres varer miljøvenligt.

Derfor bør du altid vælge økologisk børnetøj – og andre økologiske varer for den sags skyld – når du er på indkøb. Du kan blandt andet, købe økologisk børnetøj hos Parcellet.

Selv om det ikke gør børnetøjet direkte økologisk, kan andre gode mærker, der er værd at kigge efter være fx:

  • Svanen (den nordiske miljømærkning)
  • Øko-Tex (som lover dig nul sundhedsskadelige stoffer)
  • EU Blomsten (eller Ecolabel som det også hedder)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website