Pas på når du lejer bil!

Dette indlæg er ikke skrevet for at skræmme dig som går og overvejer at leje en bil i nærmeste fremtid, men blot som en information og nogle gode råd!

Jeg havde nemlig forleden nogle bekendte som var på ferie sydpå, nærmere betegnet i Spanien – og de havde en meget uheldig episode, hvor de havde valgt at leje en bil hos et lokalt biludlejningsselskab (ikke internationalt kendt). Uden at gå i detaljer med selve historien, så kan jeg fortælle at det endte med at koste dem tæt på hvad ferien havde kostet i sig selv!

Derfor dette indlæg, hvor jeg tænkte jeg lige vil opsummere nogle af de faldgruber/områder man skal være opmærksom på når man lejer bil på ferien – da jeg formoder at mange skal på ferie de næste par måneder.

Pas på nogle af disse punkter når du lejer bil

  • Kaskoforsikring: er bilen fuldt ud forsikret? I Danmark er den for det meste fuldt ud kaskoforsikret – men i nogle lande skal man passe på, og tjekke op med udlejningsfirmaet.
  • Ansvarsforsikring: her er det vigtigt at tjekke om der er et max loft på hvor meget den dækker – da du kan risikere at komme til at hæfte for resten personligt.
  • Aldersgrænse: nogle biler, især dem der befinder sig i highclass enden kræver at man typisk er 21 eller i nogle tilfælde 23 år. Så er du under den aldersgrænse, så spørg biludlejningen inden du booker.
  • Kilometer: skal du på fx sommerferie, som der er mange der skal de kommende måneder – så skal der måske køres langt. Vær derfor sikker på at bilen har fri kilometer, da du ellers vil skulle betale x antal kroner pr. ekstra kørt kilometer.
  • Ekstraforsikring: i tilfælde af at punkt 2 ansvarsforsikring ikke dækker optimalt – så er det en god idé at tegne en ekstraforsikring, så man er dækket godt ind hvis uheldet er ude.

Husk også

Når du ankommer til biludlejningsfirmaet uanset om det er i udlandet eller i Danmark – så gå lejekontrakten nøje igennem, og husk at læs det med småt. (ligesom alle andre kontrakter)

Endvidere gå bilen igennem for fejl og mangler, så som ridser og buler – så du ikke risikere at hæfte for noget bagefter.

Book online og spar penge

Et sidste lille hurtigt tip, må være at minde om at man kan spare mange penge ved at booke online. Mange biludlejningsfirmaer tilbyder nemlig op til 20 procent rabat hvis man booker bilen i op til 42 dage før man skal bruge bilen. De fleste hjemmesider skilter med det – da de selvfølgelig er interesseret i at være booket ud i fremtiden.

Hvis du er i tvivl om hvor du finder den bedste pris når du skal leje bil, så kan du gøre brug af en biludlejnings prissammenlignings side – der er efterhånden kommet nogle stykker af dem på nettet. De har gjort det kedelige arbejde, nemlig at samle en masse data – så du kan se hvor du får den bedste og billigste bil for pengene.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website