Vinterjakker 2011

Det er ingen hemmelighed at jeg har en svaghed for varme og lækre vinterjakker. Jeg tror ikke det bunder i et behov for at skille mig ud eller signalere nogle bestemte materialistiske værdier, men derimod blot en gammel forkærlighed for lækre vinterjakker, hvor kvaliteten og materialevalget går op i en højere – og varmere – enhed. Her på bloggen har jeg allerede skrevet om flere forskellige vinterjakker og brands, men i dette indlæg vil jeg prøve at opsummere det hele, og komme med mit personlige bud på dette års mest populære brands og modeller. Jeg er ikke drevet af mode og vil derfor ikke gå i dybden med kollektioner og den slags, men kommenterer blot på min æstetiske bedømmelse af de forskellige vinterjakker.

 

Fjällräven vinterjakker er produkt af solidt håndværk og erfaring

Siden Fjällräven producerede den første rigtige vinterjakke – Grøndlandsjakken – tilbage i 1968, er der faktisk sket skræmmende lidt i det svenske outdoor-brand. Det vil nogen kalde en forspildt mulighed for international positionering, men omvendt er det jo også en anelse dumt at ændre på noget, der i forvejen virker rigtig godt. Hvis du køber en jakke fra Fjällräven er du garanteret en rigtig god pasform og selvfølgelig fuldstændig vand- og vindtæthed, grundet kombinationen af gode gamle naturmaterialer og nyere, intelligente belægninger som GORE-TEX. Jeg har aldrig selv haft en vinterjakke fra dette brand, men kender mange som har gode erfaringer.

 

Superdry vinterjakker er europæisk design med japanske aner

I løbet af de seneste par år har modebrandet Superdry etableret sig for alvor på det danske marked, med masser af forhandlere i de fleste større byer, samt en række selvejede concept stores i de største byer. På vinterjakke-fronten skulle man ikke umiddelbart tro at der var meget at komme efter hos dette mærke, som tydeligt lader sin inspirere af den japanske minimalistiske stil i sine designs. Intet kunne imidlertid være længere fra sandheden, idet mange jakker fra Superdry faktisk passer rigtig godt til det danske vintervejr. De er hverken for varme eller for kolde, og så er det jo kun et stort plus at designet som ofte er lige i øjet. Jeg anbefaler Superdry vinterjakker til unge, som også er brandets målgruppe i resten af verden og dermed afspejles direkte i designs og snit.

The North Face vinterjakker kombinerer outdoor med fede designs

Selvom vinterjakker fra The North Face har fået et lidt ærgerligt rygte som den nye arving til Canada Goose-segmentet af utilpassede unge scooterbøller, må man endelig ikke glemme at netop The North Face er en af verdens absolut største producenter af netop vinterjakker. Problemet med mange konkurrenter er at de producerer vinterjakker til et bestemt marked – typisk enten meget koldt eller meget mildt, og at deres jakker derfor er værdiløse i det foranderlige danske vintervejr, men The North Face er så store og fokuserede på vinterjakker, at de også producerer masser af fede vinterjakker i lækre materialer og god kvalitet, som egner sig glimrende til vejret herhjemme. Find og prøv din The North Face vinterjakke i en af de mange butikker over hele landet, eller køb online og drag nytte af den obligatoriske 14-dages returret.

Napapijri vinterjakker er meget mere end pels-anorakker!

Man kender nok bedst det italienske modebrand Napapijri for sine særegne og populære anorakker, men mærket har heldigvis også meget andet at byde på, når vejret slår fra godt til skidt og det bliver tid til at investere i en varm vinterjakke. Mange tror fejlagtigt at Napapijri er et norsk mærke på grund af det norske flag i brandets logo, men faktisk får du lidt Milano-magi med, når du køber en jakke fra det italienske brand. Forvirringen bunder i at det norske flag optræder på logoet, da Napapijri er en hyldest til det norske Outdoor-liv. Napapijri laver smarte vinterjakker i intelligente materialer til både store og små – og kvinder og mænd – og jeg kan stå inde for det meste. Her i familien er vi nemlig storforbrugere af Napapijri-jakker, som på grund af deres høje kvalitet, snildt kan gå i arv mellem børnene.

Moncler vinterjakker er til de rige og modebevidste

Det klinger muligvis lidt hult når jeg, en selvbestaltet mega-fan af dyre og lækre vinterjakker kritiserer brands for at producere for dyre jakker, men det er ikke desto mindre min mission i dette afsnit. For nok er kvaliteten af vinterjakkerne fra det franske modebrand Moncler helt i top, men det retfærdiggør i mit hoved stadig ikke priser på den forkerte side af 10.000 kroner. En af de mest kendte modeller fra Moncler er en et par år gammel topmodel, som grundet er nyt og spændende overflademateriale, skiftede farve alt efter temperaturen på jakken. Det blev desuden en meget håndgribelig måde at vurdere jakkens ægthed på, da man blot kunne ånde sig et par gange i hænderne og holde fast i jakken i et sekund, for at vurdere om der var spenderet store summer på den ‘magiske’ poly-behandling.

Hugo Boss vinterjakker er perfekte til den voksne mand

Jeg har længe forsøgt at finde en både varm og samtidig flot vinterjakke til mind mand, men har i efterhånden mange år måttet sande at han bare hellere ville have en rigtig stor og varm vinterfrakke med ægte gåsedun, end et stykke italiensk-syet og i mange tilfælde ganske fimset stykke ‘vinterjakke’, der næppe kunne tåle at blive brugt i minusgrader. Nu har vi imidlertid fundet den gyldne mellemvej, som er ‘sponsoreret’ af det tyske modebrand Hugo Boss. De har nemlig målrettet alle deres kollektioner – vinterjakkerne inklusive – mod mænd i netop hans alder, hvilket har resulteret i en kollektion af flotte og maskulint udseende vinterjakke, der kombinerer voksede og rå materialer med lækre pelsdetaljer og meget andet.
Skal du finde en lækker vinterjakke til mænd? Så se her!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website