Vinterjakker til mænd

Selvom sæsonen for vinterjakker egentlig ikke er begyndt endnu, har jeg allerede forfattet en lang række indlæg om det varme overtøj til mænd, kvinder, børn og andre interesserede. Jeg kan se at indlæggene bliver taget vel imod, og derfor vil jeg selvfølgelig gerne bidrage med lidt mere viden om de varme jakker og frakker. I dag skal det helt specifikt handle om vinterjakker til mænd, som er et meget ømtåleligt emne, da det på den ene side efterhånden er tilladt for mænd at gøre noget ud af udseendet og dermed også tøjvalget, mens det på den anden side stadig ofte bliver komfort og kvalitet der gør udslaget når Dankortet svinges.

 

Vinterjakker til mænd bliver mindre og mindre fornuftige

Hvor det år tilbage var helt almindeligt at se danske mænd i enorme dunjakker og polarfrakker, er det efterhånden blevet mere og mere udbredt, også at veje pasform og look med i overvejelserne. Det er vi nok mange der er meget tilfredse med, men mændene ser stadig ud til at ville have det varmt og tørt frem for alt andet. Det betyder ikke desto mindre at vinterjakkerne bliver mindre og mindre fornuftige, og på den anden side pænere og smartere at se på. I dette indlæg vil jeg advokere for at det godt kan lade sig gøre at kombinere det æstetiske med det praktiske – se bare her:

 

Vinterjakker fra Hugo Boss – et super eksempel på at det kan lade sig gøre

Det tyske tøj- og modebrand Hugo Boss har virkelig gået forrest i kampen mod grimme herrevinterjakker i de seneste år, og de designer stadig nogle af de lækreste modeller til voksne mænd overhovedet. Typisk er grundingrediensen et voksbehandlet materiale som vi kender det fra eksempelvis engelske Barbour, som er kombineret med en pasform som ligner de ikoniske gamle motorcykeljakker. Resultatet er meget rå og maskuline vinterjakker, som er gået rent ind hos veluddannede voksne mænd, som har råd til at betale for de bedste materialer. Vinterjakker til mænd fra Hugo Boss fås fra omkring 2.500 kroner i danske tøjforretninger.

Parajumpers vinterjakker – Lige på grænsen til det overdrevne

Et andet mærke som har vundet stor popularitet blandt mændene herhjemme er Parajumpers, som på trods af at være et italiensk modemærke, producerer jakker som passer rigtig godt til det kolde vintervejr herhjemme. Vinterjakkerne og frakkerne fra Parajumpers er produceret i samarbejde med redningsfolk fra Alaska, og er designet til at være ekstremt holdbare og varme, men samtidig åndbare så de er til at arbejde i – også når det er hårdt arbejde. Parajumpers vinterjakker fås i en række tøjbutikker i de større byer, men hvis du vil gøre et kup på en jakke herfra, bør du også kigge dig lidt for på nettets mange webbutikker, hvor der ofte er penge at spare hvis man har lidt tålmodighed og er villig til at gå på kompromis.

Knowledge Cotton Apparel vinterjakker – Naturmaterialer uden hellighed

I de seneste år har mediernes søgelys været konstant rettet mod klimaet og diverse klimavenlige initiativer, hvilket også har påvirket tøj- og modebranchen i en mere ansvarlig og kvalitetsbevidst retning. Et af de gode eksempler på dette er mærket Knowledge Cotton Apparel, som producerer tøj til det skandinaviske klima i genbrugs- og naturmaterialer, men uden den hellighed og se-os-vi-er-grønne-effekt, som ofte følger med den slags ansvarlighedspolitik. Her finder du ekstremt lækre vinterjakker i naturlige materialer, der er produceret med respekt for og inspiration fra gode gamle håndværkstraditioner. Hvis du leder efter en selvlysende eller pink-stribet vinterjakke er det omvendt ikke her du skal kigge – farveskemaet er overvejende ‘jord-inspireret’, med især mørkegrønne og navyblå nuancer i centrum.

Dyre vinterjakker fra Prada, Moncler og lignende

Mens trenden blandt helt almindelige mennesker lige nu går imod det naturlige med mange mørkegrønne og mørkeblå jakker, har de dyre drenge fra storbyerne valgt at gå i den fuldstændig modsatte retning. Her gælder det stadig om at vise afmålt distance og eksklusivitet, hvilket de italienske og franske modemærker gør til UG+. Hos eksklusive modebrands som Prada, Moncler, Armani og Dolce Gabbana finder du derfor masser af skinnende vinterjakker med finurlige detaljer og fantastisk pasform, men om de er pengene værd, tvivler jeg omvendt meget på. Pris smertegrænse går omkring de 3-4000 kroner for en god vinterjakke. Kommer vi længere op, skal jeg have noget helt fantastisk og anderledes.

Få inspiration her på bloggen!

Jeg håber meget at du blev klogere af mit indlæg om vinterjakker til mænd specifikt, men ellers har jeg også skrevet mange andre indlæg, som bevæger sig i nogenlunde samme univers. Det for eksempel min opsummering af de mest populære vinterjakker i år.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website