Skæl er noget værre noget

Skæl er noget værre noget! Jeg hader det, det er irriterende, og bestemt ikke pænt hvis du har sort tøj på.

Du kender det sikkert, du har den her fede sorte top på, og rundt på skuldrene opdager du, det her hvide støv som der er drysset ned fra din hovedbund. Det er irriterende, og folk går sikkert også og har nogle forskellige tanker om dét.

Jeg har lavet lidt research omkring skæl, og kan konkludere nogle forskellige budskaber i dette blogindlæg. Blandt andet kan jeg fortælle, at skæl ikke nødvendigvis er et tegn på stress, dårlig hygiejne eller lignende.

Hvor stammer skæl fra?

Mange tror at skæl skyldes tør hovedbund, men i virkeligheden er det faktisk en gærsvamp kaldet “Pityrosporum ovale”. Det, at det er en svamp er i sig selv ikke et problem, da vores kroppe har mange forskellige bakterier og svampe, som er en del af os. Denne svamp begynder nogle gange, at vokse og det giver en hurtigere udskiftning af huden, disse døde hudceller bliver så til skæl.

Er skæl smitsomt?

Nej, skæl er ikke smitsomt. Det er ligeledes heller ikke farligt.

Hvem er mest udsat?

Generelt sygdomme, der nedsætter immunforsvaret vil have en indflydelse på, at man i højere grad vil få skæl. Dog er der særligt nogle sygdomme, der er kendte for at give mere skæl: Parkinsons, apopleksi, og HIV/AIDS.

Hvordan behandler man skæl?

Du behandler skæl med en shampoo, der har en svampenedsættende effekt. Der skal være zinkpyrithion eller tjære i shampooen for, at kunne bekæmpe svampen. Du kan selv finde skælshampoo her. Er shampooen ikke nok bør du tage til lægen, her kan du få et recept på shampoo med svampedræbende middel – også kaldet ketoconazol. I de fleste tilfælde vil skælshampoo, dog være rigeligt.

Kilde: Sundhed.dk

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website