Energioptimering af gammelt hus

Da jeg, ligesom så mange andre mennesker, ikke har forstand på byggeri, og ikke rigtigt kan lave noget håndværkerarbejde selv, måtte jeg gå til en tømrer, for at få vejledning og gode råd.

Vi overvejer i øjeblikket at købe et hus fra 1960’erne og bygge til, da det kun er lige knap 110 kvm. Vi har dog også haft øje på andre huse, der var større, men størrelsen på grundene bliver mindre, og kan ikke sammenlignes med dét hus, vi har sat os varme på.

Desuden har vi hilst på naboerne og de øvrige på vejen, der alle virker rigtig flinke. Beliggenheden er også perfekt både i forhold til indkøbsmuligheder, men også skole, fritidsaktiviteter og arbejde.

Men hvad er jeg så i tvivl om?

Min helt store bekymring er, om det pengemæssigt kan betale sig, at gå i krig med en udbygning – ja en mindre renovering af det gamle hus, frem for at rive hele huset ned og bygge nyt som også er energioptimering. Her tænker jeg bl.a. At døre og vinduer skal udskiftes til energivinduer osv.

Fordelen ved at rive det gamle hus ned og bygge nyt, er selvfølgelig at vi får et moderne hus, der lever op til dagens standarder, og samtidig er energivenligt – hvilket betyder, at vi kan spare på varmeregningen i det lange løb. Desværre vil det kræve håndværkere til det hele – en temmelig dyr omgang.

Da jeg rådførte mig med en dygtig tømrer, kom han ud og gav en vurdering af husets stand, og om det overhovedet kunne betale sig.

Men han var faktisk meget positiv, og mente ikke at en nedrivning var nødvendig, men blot trængte til en kærlig hånd. En energioptimering var nødvendig, og han mente at alle vinduer og døre, skulle udskiftes til energivinduer. Derudover skulle taget renoveres, og facaden pudses.

Men dette er økonomisk den bedste løsning i vores situation. Vi har derfor fået et samlet tilbud af ham, og vi mangler blot at underskrive aftalen, så byggeprocessen kan gå i gang.

Energivinduer og generel energioptimering

Vi vil ikke ødelægge husets fine stil, så det er vigtigt for os at vinduer og døre passer til resten af huset. Vores tømrer anbefalede Jysk Vindueskompagni som leverandør af vores energivinduer, da de kan levere alle slags vinduer og døre, fuldstændig tilpasset vores idéer og mål.

Jeg er meget spændt på dette projekt, og jeg vil holde jer opdateret med byggeprocessen og det færdige resultat – her på bloggen J

 

 

 

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website