Sådan hænger du svævende hylder

Har du brug for mere opbevaringsplads, men ønsker ikke at fylde dit gulv eller dine vægge op? Hængende hylder, også kendt som svævehylder, kan være den perfekte løsning for dig! Hængende hylder hænger frit på væggen uden brug af beslag, hvilket betyder, at du kan spare både væg- og gulvplads. I dette blogindlæg vil vi lære dig, hvordan du installerer dine egne hængende hylder i få enkle trin!

Mål det rum, hvor du vil hænge dine svævehylder op

Før du begynder at måle, er det vigtigt at beslutte, hvor du vil hænge dine hylder op. Mål det sted, hvor du vil hænge dem, og noter målene. Du får brug for disse senere i vejledningen.

Mål længden og bredden af hylderne

Derefter skal du måle længden og bredden af dine hylder. Dette vil hjælpe dig med at bestemme, hvor meget plads du har at arbejde med.

Vælg et bor, der er af samme størrelse eller lidt mindre end de skruer, du skal bruge

Når du vælger en boremaskine, skal du sørge for, at den er af samme størrelse eller lidt mindre end de skruer, du skal bruge. Dette vil hjælpe med at forhindre, at skruerne glider ud af sted.

Marker, hvor du vil placere hylderne på væggen med en blyant og lineal

Brug dine mål fra trin 1 til at markere, hvor du vil placere hver hylde på væggen. Brug en blyant og lineal eller et andet redskab med lige kant til dette trin. Sørg for, at alle markeringer er vandrette, før du borer i dem!

Bor huller på de markerede steder med elektrisk boremaskine eller håndskruetrækker, indtil de er dybe nok til skruer (og sørg for, at de ikke er for tæt på hinanden)

Køb beslag og skruer til svævehylder

Når du har markeret placeringen af dine hylder, er det tid til at købe beslag og skruer. Sørg for at købe dem, der passer til rummets mål!

Tip: Hvis du ikke er sikker på, hvilken størrelse du skal købe, kan du prøve at gå en størrelse op eller ned i forhold til den borestørrelse, du valgte i trin 1. Dette vil hjælpe med at sikre en god pasform.

Når du vælger skruer, skal du vælge dem, der er lange nok til at gå gennem både væggen og beslaget, men ikke for lange, så de stikker ud på den anden side og beskadiger dine vægge.

Tips til montering

– Når du borer i gipspladevægge, skal du bruge en skarp genstand som f.eks. en skruetrækker eller en syl til at lave starthuller, før du bruger din boremaskine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website