Windows 8

Selvom Windows 7 er et yderst populært styresystem er der vanen tro et nyt operativsystem fra Microsoft på vej i handelen. Windows 7 fik bugt på mange af de problemer der var i Windows Vista, som vist uden tvivl kan kåres som det dårligste Windows operativsystem siden Windows Millennium.

Windows 7 er mange gange hurtigere end sin forgænger Windows Vista og kommer med mange forbedringer out of the box. Udover de mange småforbedringer var der også implementeret en hel række nye smarte programmer i Windows 7.

To forskellige udgaver af Windows 8

Windows 8 kommer i to forskellige udgaver, en ARM version og en X86 udgave, dette er blevet bekræftet af Microsoft selv. Microsoft har tidligere fremvist Windows 8 på en ARM-chip fra Nvidia. En ARM processor er oprindeligt en mobilprocessor, altså en CPU i mikro-størrelse. Det er også denne processor der ligger i Windows Phones og ARM versionen af Windows 8 er også udarbejdet til mobilmarkedet og ikke PC-markedet. Til det benyttes X86 versionen i stedet.

System Reset i Windows 8

En af de nye og mest epokegørende funktioner i Windows 8, bliver ”System reset”, som med et enkelt klik kan tilbagestille dit system til fabriksindstillingerne. Filerne skal ligge på en separat disk, som man opretter når man installerer Windows 8. Det kan til forveksling sammenlignes med genoprettelsesdiske der ofte følger med en ny PC, hvis den f.eks. er fra Hewlett Packard eller IBM. Denne funktion eksisterer allerede i MacOSX, som er Windows eneste direkte konkurrent, der er derfor ikke noget at sige til at Microsoft insisterer på at have netop denne funktion med i deres software.

Hurtigere dvalefunktion

De personer der har prøvet at bruge en Apple-computer og kender til deres lynhurtige reaktionstid, når man tager dem ud af dvalen, kan nu glæde sig til Windows 8. Windows 8 kommer med en klart forbedret dvalefunktion, som i løbet af få sekunder kan få systemet op at køre igen. Hvis du den dag i dag prøve at komme ud af en dvalefunktion på en Windows-computer, vil du ofte opleve det kan tage et par minutter før systemet kører igen og så er det ofte med nedsat ydelse.

ISO-mount direkte i Explorer

I alle tidligere versioner af Windows, har man skulle benytte sig af et eksternt stykke software, for at kunne pakke ISO og DMG filer ud, altså diskbilleder også kaldet image-files. Det er især alle disse små programimplementeringer der kommer til at få Windows 8 til at skille sig ud fra tidligere Windows versioner.

Hvordan ser Windows 8 ud?

Windows 8 kommer til forveksling til at ligne Windows 7, men i et mere ”blødt” design. Blandt andet siges det at den strengt populære ”Ribbon effekt” fra Office pakken integreres som en fast bestanddel i Windows 8 GUI.

Hvornår udkommer Windows 8 beta?

Det er allerede nu muligt at finde tidlige alfa versioner af Windows 8, men som med alle andre alfa versioner af software, er de fulde af små fejl. Derfor anbefales det ikke at du downloader Windows 8 i det stadie operativsystemet befinder sig i på nuværende tidspunkt, men i stedet venter på den officielle beta-udgivelse, der efter sigende skulle blive frigivet omkring september måned.

Hvad kommer Windows 8 til at koste og hvor kan man købe det?

Vanen tro kommer Windows 8 i flere forskellige versioner, præcist ligesom det var tilfældet med Windows Vista og Windows 7. Hvilke pakker der kommer og hvad prisen bliver er stadig uvist. Ultimate versionen (den store pakke) ligger oftest i omkring små 2500 danske kroner. Men oftest vil det være muligt at forudbestille systemet og spare en masse penge hvis man ligger en bestilling hos f.eks. Amazon. Amazon solgte en ufattelig mængde Windows 7 udgaver da det blev frigivet i 2009 og køb igennem forudbestilling af Windows 8 bliver helt sikkert også en mulighed.

Hold øje med denne tråd, den vil blive opdateret som der kommer mere tilgængelig information.

Overvejer du selv at investere i Windows 8? Så hører vi gerne om det i kommentarfeltet, hvorfor skifter du og fra hvilket system?

Kilder:
http://www.windows-8.dk/
http://www.windows7guide.dk/nyheder/36-nyheder/399-kob-af-windows-8-igennem-forudbestilling-snart-muligt

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

*
*
Website